Porošenko: Ukraina on hakanud saama välismaalt relvaabi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko tänas välisriike Ukrainale väele saadetud mittesurmava kaitserelvastuse eest ja teatas, et tarned on juba alanud.

«Me ei vaja võõrsõdureid. Ukrainlased valdavad piisavalt sõjakunsti ja vaimujõudu, et kaitsta oma maad okupantide eest. Kuid me oleme tänulikud mittesurmava kaitserelvastuse eest, mida oleme lõpuks saama hakanud,» ütles Porošenko täna hommikul, avades Kiievis Mõhhaili väljakul Ukraina kaitsja päevale pühendatud relva- ja sõjatehnikanäitust «Alistamatute vägi».

Ta kutsus relvajõude üles olema valmis olukorra teravnemiseks Ida-Ukrainas.

«Meil õnnestus summutada konflikti kuum järk. Kuid kahjuks on olukorras veel varjul suuri riske ja ohte. Seetõttu olen korduvalt rõhutanud, et meil ei ole mitte mingit põhjust end lõdvaks lasta,» ütles Porošenko.

Ta lisas et Ukraina relvajõude tuleb ka edaspidi varustada kvaliteetse relvastusega.

«See on keeruline, kulukas, väga kallis ning tõmbab riigi peaeesmärgilt - oma kodanike tegeliku heaolu tagamiselt - kõrvale tohutul määral inimpotentsiaali, materiaal-tehnilisi varusid, raha ja ressursse,» teatas president tõdedes, et kahjuks muud võimalust ei ole.

«Ukrainlased hindavad samamoodi kui varemgi üle kõige rahu, kuid selle aastaga oleme saanud teada, et rahuarmastus tähendab muu hulgas ka võimekust rahu kaitsta,» ütles Porošenko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles