Finnairi lennuk sõitis Oslos vastu stardiraja valgusteid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennukid Helsingi Vantaa lennuväljal.
Finnairi lennukid Helsingi Vantaa lennuväljal. Foto: SCANPIX

Finnairi reisilennuk Embraer 190 sõitis Oslos Gardemoeni lennuväljal vastu stardiraja ääres olevaid valgusteid ja jätkas seejärel teekonda Helsingisse.

Helsingisse suunduma hakanud lennuk põrutas otsa kolmele vasakul ääres olnud valgustile ja seda vahetult enne stardikiirendust, vahendas Iltalehti.

Erikomisjon uurib 23. oktoobril aset leidnud intsidenti kui ohuolukorda.

«Valgustite postid on 35-40 sentimeetrit kõrged alumiiniumist korpusega ja klaasist osadega, millest valgus läbi paistab,» selgitas uurimiskomisjoni juht Vesa Kokkonen.

Lennuki rattad said kriipida ja veidi sai viga parempoolne mootor, mis tehti korda alles Soomes. Viga saanud lennuk lendas Helsingisse, mingeid probleeme teekonnal ei tekkinud.

«Lennuk maandus normaalselt. Minu arvates reisijad lennu ajal ohtlikku olukorda ei sattunud,» rääkis Kokkonen ajalehele.

Õnnetust uuriv komisjon ootab lisateavet Norrast. Ohuolukorra tõsidust pole veel ära määratud. Ka ei saa kindlalt väita, et lennuk sai kannatada kokkupõrkes.

«Stardirajad hoitakse puhtana, kuid ei saa välistada, et lennuki mootorisse võis ka midagi muud sattuda. Nüüd püütakse välistada kõik võimalikud variandid,» lisas ta.

Finnairi lennupark sisaldab muu hulgas kaheksat Embraer 190 lennukit. Selle maksimaalne lennukiirus on 850 kilomeetrit tunnis, lennuk võtab pardale 100 reisijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles