Läti inimesed pakuvad pagulaste majutamiseks oma kortereid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud Egeuse merel
Süüria põgenikud Egeuse merel Foto: SCANPIX

Inimesed pakuvad põgenike majutamiseks oma kortereid, ütles täna seimikomisjonis küsimustele vastates pagulaste vastuvõtuga tegeleva töögrupi juht, siseministeeriumi kantsler Ilze Pētersone-Godmane.

Pētersone-Godmane märkis, et selliseid ettepanekuid on laekunud, ja selgitas, et see võib olla reaktsioon riigis valitsevale pagulastepelgusele.

Ta lisas, et mõni ettevõte on saatnud avalduse põgenike töölevõtmiseks ning tundnud huvi võimalike töötajate elu muude külgede vastu. Näiteks päritakse, kas ettevõtte lähedal asuvad lasteaiad ja koolid on valmis vastu võtma pagulaste lapsi.

Läti valitsus ja seimi Euroopa asjade komisjon on varem teatanud nõustumisest Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri pagulastekriisi lahendamise plaaniga. Läti võtab vastu 776 pagulast.

Valitsus kiitis 29. septembril heaks siseministeeriumis valminud pagulaste Lätis vastuvõtmise tegevuskava, selle elluviimiseks kulub esialgsete arvestuste kohaselt 16 miljonit eurot. Siseministeerium peab esitama täpsustatud kava ja rahastamisallikad valitsusele 20. oktoobriks ning töögrupi lõpparuanne valmib 30. novembriks.

Hulk Läti kõrgeid ametikandjaid leiab, et põgenike lõimimiseks kavandatavad 16 miljonit eurot on tugevasti üle pakutud summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles