Venemaa võib ENPAs volituste kaotamise peale ENist lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremal Mihhail Margelov.
Paremal Mihhail Margelov. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Kui Vene delegatsioon peaks Euroopa Nõukogu Parlamentaarsel Assambleel volitusteta jääma, soovitab Vene parlamendi ülemkoja väliskomitee juht Mihhail Margelov Venemaal Euroopa Nõukogust lahkuda.


«Me ei lase ennast diskrimineerida. Kui meid püütakse järjekordselt nurka seisma panna, siis andke andeks, sellises organisatsioonis pole meil midagi teha,» ütles Margelov esmaspäeval pressikonverentsil, vahendas Interfax.


Ta tuletas meelde, et kaks nädalat tagasi Pariisis toimunud ENPA erikomitee tegi «sisuliselt konsensusliku otsuse» olukorda mitte pingestada ja korraldada Kaukaasias toimunu üle «professionaalne arutelu».

«Erikomitee, kus osalesid kõigi ENPA viie poliitilise grupi liidrid, otsustas, et aitab kujundada diskussiooni Kaukaasias toimunu üle sisuka ja professionaalsena ning aidata kaasa sellele, et ei peatataks Venemaa ega Gruusia delegatsiooni volitusi,» ütles Margelov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles