Dombrovskis lubas olla võimul terve ametiaja

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis valimispäeval.
Valdis Dombrovskis valimispäeval. Foto: SCANPIX

Täna parlamendis Läti valitsusjuhi ametisse kinnitatud Valdis Dombrovskis lubas olla võimul terve ametiaja.

Oktoobrikuised valimised võitnud paremtsentristliku valimisliidu Ühtsuse liider avaldas lootust, et opositsiooniga õnnestub teha konstruktiivset koostööd, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Parlamendis toimunud hääletusel toetas Ühtsuse ning Roheliste ja Talurahva Liidu (ZZS) valitsust 63 rahvasaadikut. Lisaks eelpool mainitud kahe valimisliidu liikmetele toetas valitsust veel ka rahvuslasi ühendav valimisliit Kõik Lätile! – Isamaale ja Vabadusele/LNNK.

Samas tunnistas Dombrovskis ajakirjanikele, et valitsuse moodustamine ei kulgenud valutult. «See on reaalsus ja ma pean tunnistama, samal ajal rõhutades, et koalitsiooniga ühinemist pakuti neljale parteile ja valimisliidule, mis oleks teinud sellest kõige laiema kandepinnaga koalitsiooni Läti ajaloos,» kommenteeris Dombrovskis.

«Ma julgustan kõiki teisi poliitilisi liite olema koostöövalmis ja toetama järgmise valitsuse tööd, mis on pühendatud täielikult Läti majanduse taastamisele ning kasvule,» lisas 2009. aasta märtsis peaministriks saanud Dombrovskis.

Valitsusjuhi sõnul on valitsuse kõige esimeseks ülesandeks tuleva aasta riigieelarve. Seejuures on Dombrovskis lubanud vähendada eelarvedefitsiiti 2012. aastaks kolme protsendini SKTst.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles