Riigiduuma loodab piirilepped ratifitseerida enne suve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov on tõusnud istungitesaalis püsti.
Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov on tõusnud istungitesaalis püsti. Foto: SCANPIX

Venemaa riigiduuma loodab, et Eesti-Vene piirilepingud ratifitseeritakse üheaegselt mõlema maa parlamendis 2016. aasta esimeses pooles, kirjutas BNS.

«Me ootame, et piirilepingud ratifitseeritase mõlemas parlamendis ühel ja samal päeval 2016. aasta esimeses pooles,» ütles riigiduuma Eestiga suhete pidamise grupi koordinaator ja duuma SRÜ asjade komisjoni aseesimees Tatjana Moskalkova pärast kohtumist riigikogu saadikutega.

Interfaxi teatel esitas riigiduuma väliskomisjon kolmapäeval piirilepingud duumale kommentaaride tegemiseks.

Moskalkova sõnul peaksid ratifitseerimise eelsed protseduurid tehtud saama hiljemalt veebruariks.

«Eestis oli valitsusel vaja teha ära oma protseduurid ning nüüd on need tehtud. Eile võttis Eesti parlament lepingute ratifitseerimise menetlusse,» rääkis Moskalkova Interfaxi teatel.

Valitsus andis oma heakskiidu Eesti Vabariigi ja Venemaa Föderatsiooni vahelise Eesti-Vene riigipiiri lepingu ning Eesti Vabariigi ja Venemaa Föderatsiooni vahelise Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingule eelmisel nädalal.

Lepingutega määratakse kindlaks Eesti ja Venemaa vaheline riigipiir ning piiritletakse nende riikide vahelised Narva jõe ja Soome lahe merealad.

Ammas tunnetab Moskvas Eesti-Vene suhete parandamise soovi

Moksvas riigikogu delegatsiooni koosseisus Vene parlamenti külastanud Vabaerakonna saadik Andres Ammas tunnistas rahvusringhäälingule, et tunnetas soovi kahe riigi vaheliste suhete parandamiseks.

«Mingeid märke on õhus, on tunda, et soovitakse läbimurret,» rääkis Ammas kolmapäeval uudistesaatele «Aktuaalne Kaamera».

Ka piirilepingute ratifitseerimisele võtmisega riigiduumas soovitakse näidata, kui vastutulelik Venemaa on, lisas Ammas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles