Saksamaa hoiatas USA-Vene konflikti eest Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier.
Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier. Foto: AFP/SCANPIX

Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier hoiatas kolmapäeval, et Ameerika ja Venemaa vahel võib puhkeda konflikt Süüria pärast.

USA ja Vene sõjalennukid peavad Süürias kumbki oma võitlust äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) vastu. Washington ja tema liitlased süüdistavad aga Moskvat valdavalt Süüria mõõdukate ülestõusnute ründamises, et toetada president Bashar al-Assadi režiimi.

Steinmeier, kes valmistub ringreisiks Iraanis, Saudi Araabias ja Jordaanias, manitses kolmapäeval USA-d ja Venemaad hoiduma Süürias sõjategevusest, mis võib viia nende endi vahelise konfliktini.

«Teiseks peame me aitama ehitada sildu Iraani ja Saudi Araabia vahel, et teostuks eesmärk kõik piirkondlikud tegijad lõpuks ühe laua taha tuua,» lisas välisminister. «Selleks sõidangi ma nädalavahetusel Iraani ja Saudi Araabiasse.»

Steinmeier asub reede õhtul teele Teherani poole, et pidada läbirääkimisi Iraani välisministri Mohammad Javad Zarifi ja presidendi Hassan Rouhaniga.

Iraanist sõidab ta edasi Saudi Araabiasse ja sealt Jordaaniasse, kus võtab osa Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Vahemere-konverentsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles