Rootsi kuningakoda raputab raamatuskandaal

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningas Carl Gustaf koos kuninganna Silviaga.
Kuningas Carl Gustaf koos kuninganna Silviaga. Foto: SCANPIX

Rootsis ilmub homme kuningas Carl XVI Gustafist kirjutatud raamat «Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken» («Carl XVI Gustaf – vastumeelselt monarhiks»), laialdast kõmu tekitab see aga juba enne ilmumist.

Kuningas kavatseb kommenteerida raamatus olevaid väiteid homsel pressikonverentsil, mis korraldatakse seoses põdrajahiga, vahendas MTV3.

Tänase seisuga polnud kuningakoda kõnealust raamatut veel näinud ega lugenud.

Raamatu autorid lubavad paljastada kuninga kohta salajast teavet. Rootsi meedia andmetel on lisaks striptiisiklubi külastustele juttu ka abikaasa petmisest.

Üks autoritest, toimetaja Tove Meyer, ajakirjanikutööd oma töökohas Rootsi Raadios enam teha ei tohi. Dagens Nyheteri andmetel põhjendas raadio juhtunut sellega, et töötaja ei tohi varjata uudisväärtuslikku informatsiooni oma põhitöökohas.

Raamatu üks põhiallikatest on serblane Mille Markovic, endine poksija ja maffia turvamees.

Stockholmi restorani Salt keldrikorrusel asus Markovicile kuulunud illegaalne ööklubi, mida omaniku väitel külastas kuningas sageli koos lähedaste sõpradega. Seltskonnaga olid kaasas eri striptiisiklubides töötanud noored tüdrukud, vahendas Expressen mehe juttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles