Islamiriigi esindaja: Obama on idioot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: AFP/SCANPIX

Terroriorganisatsiooni Islamiriik (ISIS) kõneisik Süürias Abu Mohammed al-Adnani avaldas internetis teate, milles mõnitas Ameerika Ühendriikide strateegiat piirkonnas ja nimetas president Barack Obamat «muulaks» ja «idioodiks». 

Mohammed al-Adnani kritiseeris Obamat tolle selgrootu käitumise pärast – tema tegevusetus piirkonnas olevat konflikti venitanud, just nii nagu Islamiriik soovis. «See idioot oleks pidanud kiirustama ja mitte raiskama aega lahenduste otsimisele,» kõneles al-Adnani Obama kohta.

Otse presidendi poole pöördudes lisas ta: «Oo sina juutide muul, sa väitsid täna, et Ameerikat ei kista maapinnal peetavasse sõtta… Ei, see veetakse hoopis oma surma, haudade ja hävinguni.»

Samuti pilkas ta üldist lääneriikide strateegiat ISISe vastu. «Kui sa sellega võitled, muutub ta tugevamaks ja kõvemaks. Kui jätad ta rahule, ta kasvab ja laieneb. Kui Obama on teile lubanud Islamiriigi alistamist, siis ka Bush on enne teda valetanud,» märkis al-Adnani.

Ühtlasi kutsus ta toetajaid üles ristisõjale kõigi rahvaste vastu, kes võtavad osa Islamiriigi vastu võitlevast koalitsioonist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles