Vene kohus mõistis Ukraina pensionäri spioneerimise eest vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Vene kohus mõistis kolmapäeval kuueks aastaks vangi spionaažis süüdistatud eaka Ukraina kodaniku.

Vene Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) süüdistas 73-aastast Juri Sološenkot katses tundliku iseloomuga raketitehnoloogiat salaja Venemaalt välja toimetada.

«Kohus mõistis ta kuueks aastaks range režiimiga kolooniasse,» ütles Moskva linnakohtu pressiesindaja. Kohtuprotsess oli salastatud.

Avalikkuseni jõudnud teadete järgi on Sološenko Ida-Ukrainast Poltava linnast pärit pensionär, kes töötas 2010. aastani tehase Znamja direktorina. Tehases toodeti vana tüüpi raketisüsteemide, sealhulgas raketisüsteemi BUK detaile. 2012. aastal läks see pankrotti.

Sološenko peeti kinni 2014. aasta augustis ja on olnud sestpeale vahi all.

«FSB töötajad pidasid Sološenko kinni 2014. aasta augustis Moskvas, kus ta üritas salaja (raketisüsteemi) S-300 komponente hankida,» seisis FSB avalduses Vene uudisteagentuuridele.

«Ta tegutses Ukraina tehase Generator ja korporatsiooni Sky of Ukraine huvides ning juppe, mida ta osta kavatses, tulnuks kasutada Ukraina raketitõrje taastamiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles