Juudid ostavad enesekaitseks tulirelvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iisraelis on tõusuteel tsiviilisikute vastu suunatud palestiinlaste noarünnakud ning rahvas on hakanud vastumeetmena ostma tulirelvi. Alates 1. oktoobrist on palestiinlaste noa- ja muudes rünnakutes hukkunud seitse iisraellast ja umbes 30 palestiinlast.

«Viimane kord olid poes niivõrd kiired ajad ilmselt 1970. aastail. Ma pole kunagi varem näinud sellist stressi või paanikat,» lausus relvapoe omanik Iftash Ben-Yehuda. Tema hinnangul on nõudlus varasemast ligi neli korda suurem.

«Riigis on viimastel päevadel olnud pisargaasigranaatide puudus, mistõttu müün neid ühele kliendile maksimaalselt kaks tükki ning eelisjärjekorras on naised,» rääkis Ben-Yehuda.

Iisraeli seaduste kohaselt saavad tsiviilisikud tulirelvi omada vaid juhul, kui nad töötavad või elavad kõrge ohuga piirkonnas, nagu näiteks juudiasundustes okupeeritud Läänekaldal ja Jeruusalemmas.

Iisraeli 8,5-miljonilisest elanikkonnast umbes 260 000-l on relvalitsents. Ministeeriumiametniku sõnul on dokumentide taotlused suurenenud viimase kümne päeva jooksul «kümnete protsentide võrra».

Erakordse meetmena paluti turvameestel mitte jätta oma tulirelva enam töökohta ning kanda seda kaasas. Lisaks ärgitati relvalitsentsiga tsiviilisikuid oma relva kaasas kandma ja hoidma seda nähtavas kohas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles