Pihkva õhudessantdiviis alustas õppustega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene Pihkva õhudessantdiviisi 1500 sõdurit sooritavad 15.-24. oktoobrini kestva õppuse käigus õhudessandi, teatas neljapäeval Vene õhudessantvägede pressiesindaja alampolkovnik Jevgeni Meškov.

«Täna anti Pihkva õhudessantdiviisi allüksustele häire. Pihkva oblastis alanud taktikalise õppuse käigus sooritatakse isikkoosseisu ja tehnika dessant, õppus kestab 24. oktoobrini,» ütles Meškov, lisades, et tegemist on plaanilise harjutusega.

Alampolkovniku sõnul harjutavad dessantväelased kümnepäevaste manöövrite käigus allüksuste lennuväljadele toimetamist, õhu kaudu edasiviimist, transpordilennukitega Il-76 dessantlahingumasinate kohaletoimetamist, langevarjudessanti kujuteldava vaenlase tagalas ning veetõkke ületamist.

Õppusel tehakse kaitsemanöövreid Pihkva oblasti polügoonidel.

«Taktikaõppuse põhietapp – langevarju- ja lahingutehnikadessant, taktikaline dessant mitmele üksteisest eemal asuvale maandumisplatsile, rännak, jõgede ületamine, öised ja päevased lahingulaskmised ning kaitsemanöövrite harjutused – toimub 20.-21. oktoobrini korraga mitmes Pihkva oblasti rajoonis,» ütles ohvitser.

Õppuste põhijärgus kavandatakse harjutada vägede edasitoimetamist, seejärel pooleteise tuhande dessantlase ja rohkem kui 15 lahingutehnikaüksuse mitmel viisil kohaletoimetamist helikopteritelt ja transpordilennukitelt.

Selle jaoks kasutatakse rohkem kui 15 sõjaväetranspordilennukit Il-76 ja 35 helikopterit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles