Norra jahimehed lasid kogemata loomaaia põdrad maha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põdrad
Põdrad Foto: SCANPIX

Norra põhjaosas põdrajahil olnud grupp jahimehi lasi maha kaks põtra, kuid hiljem selgus, et need olid loomaaia loomad.

Narviki Polar Parki loomaaia juhi Heinz Strathmanni sõnul oli see uskumatu, edastab The Local.

«Esimesed sekundid pärast uudise kuulmist ma ei uskunud seda, see oli ebatõenäoline. Tegemist on kurva juhtumiga. Kui varem oli meil viis põtra, siis nüüd on vaid kolm,» teatas loomaaia juht.

Jahimehed ise helistasid loomaaeda ja teatasid, mis juhtus. Nad selgitasid, et nende jahikoerad pääsesid loomaaia aiast sisse ja nemad ise ei märganud kohe, et aed on ees. Selle tõttu sihtisid nad loomi, kes jäid loomaaia territooriumile.

Tromsi maakonna loomakaitse juhi Arne Nystedi teatel ei plaani nad jahimehi karistada.

«See on kahetsusväärse eksitus, kuna jahimehed tegelikult küttisid lubatud alal, kuid jahitud loomad asusid loomaaia alal. On arusaadav, et see ei olnud tahtlik tegu,» lisas Nysted.

Loomaaia lähedase Målselvi politseinik Katrine Grimnes teatas, et nad uurivad juhtumit ja jahimehed kuulatakse üle.

«Me ei kommenteeri juhtumit enne, kui oleme juhtumiga seotud isikuid küsitlenud ja selge pildi saanud,» selgitas politseinik.

Polar Park soovib kahe hukkunud põdra eest saada kompensatsiooni ning on asunud elu kaotanud põtrade asemele uusi otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles