Nigeerias hukkus enesetapurünnakutes kümneid inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinike pommirühm Nyanyas.
Politseinike pommirühm Nyanyas. Foto: SCANPIX

Nigeeria kirdeosas täna toimunud mitu enesetapurünnakut nõudsid vähemalt 34 inimelu.

Üks rünnakutest toimus Maiduguri linnas, kus kohalikus mošees aset leidnud kahes enesetapuplahvatuses sai surma vähemalt 34 ja vigastada üle 30 inimese.

Teine rünnakutest toimus Maiduguri lähistel, kus kolm naissoost enesetapuründajat tapsid neli ja vigastasid 17 inimest.

Seni pole keegi võtnud vastutust rünnakute korraldamise eest. Aafrika rahvarohkeimas riigis on sarnase käekirjaga rünnakuid varem läbi viinud šariaadiseaduste kehtestamist nõudev rühmitus Boko Harām.

Boko Harām on kaost külvanud aastaid. Korraldanud pommirünnakuid valitsusasutustele, pistnud põlema koolimaju ja kirikuid, vallutanud vanglaid, röövinud sadu ja sadu inimesi ning raiunud maha nii kristlaste kui moslemite päid.

Suuremat rahvusvahelist tähelepanu sai see rühmitus alles mullu kevadest seoses ligi 300 koolitüdruku röövimisega. Enamik tüdrukutest on tänaseni vangistuses.

Lisaks Nigeeriale on rühmitus oma tegevust laiendanud ka Kameruni, Tšaadi ja Nigerisse. Inimõigusorganisatsiooni Amnesty teatel on neljas riigis alates juunist saanud surma vähemalt 1600 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles