Türgi sõjavägi tulistas alla Süüriast riigi õhuruumi sisenenud õhusõiduki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi hävitaja F-16.
Türgi hävitaja F-16. Foto: SCANPIX

Süüriast ilma loata Türgi õhuruumi sisenenud õhusõiduk tulistati alla, teatas Türgi armee täna.

Türgi armee teatel edastati kolm hoiatust, kuid õhusõiduk sellele ei reageerinud. Seejärel avas Türgi sõjalennuk selle pihta tule ning sihtmärk kukkus alla Türgi territooriumil Süüria piirist umbes kolme kilomeetri kaugusel.

Samas ei täpsustanud armee, kas tegu oli mehitamata või mehitatud õhusõidukiga ning kellele see kuulus. Mitme allika kinnitusel oli tegu drooniga.

Esialgu pole teada, kellele õhusõiduk kuulus. Teadaolevalt kasutavad droone selles piirkonnas nii Süüria valitsusväed ning riigis õhurünnakuid läbi viivad Ameerika Ühendriigid ja Venemaa.

Venemaa, kelle sõjalennukid on sel kuul vähemalt kahel korral Türgi õhuruumi rikkunud, teatas, et Süüria operatsioonis osalevate lennukite ja droonidega on kõik korras.

«Kõik Vene lennukid Süürias on naasnud pärast ülesannete täitmist Hmeimimi õhuväebaasi,» ütles Vene kaitseministeeriumi esindaja Igor Konašenkov. «Venemaa mehitamata õhusõidukid, mis jälgivad olukorda Süüria territooriumi ja viivad läbi õhuluuret, töötavad normaalselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles