Sloveenia peatas migrantidetulva kartuses rongiühenduse Horvaatiaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5.a. Iraagi pagulane Sajjad Hussein ootamas rongi Celjes, Sloveenias. Koos oma vanematega Iraagist, Basrast põgenenud poiss tahab jõuda Rootsi.
5.a. Iraagi pagulane Sajjad Hussein ootamas rongi Celjes, Sloveenias. Koos oma vanematega Iraagist, Basrast põgenenud poiss tahab jõuda Rootsi. Foto: SCANPIX

Sloveenia peatas eile raudteeühenduse Horvaatiaga kartuses, et suur hulk migrante suunatakse pärast Ungari teadet piiri sulgemisest Horvaatiaga just sellesse Balkani väikeriiki.

«Erakorralisi asjaolusid arvestades peatatakse reisijate liiklus Horvaatia ja Sloveenia vahel,» teatas Sloveenia riigiraudtee oma võrguküljel, lisades, et koordineeris oma otsust võimudega.

Ungari teatas eile, et suleb migrantidetulva ohjeldamiseks keskööl piiri Horvaatiaga.

«Ametlikud piiripunktid jätkavad tööd, kuid range kontrolli all,» lausus välisminister Péter Szijjártó.

Szijjártó sõnul otsustati meetme kasuks pärast seda, kui üleeilsel EL-i tippkohtumisel ei jõutud mingi otsuseni EL-i ühisjõudude kasutamisest Kreeka välispiiri kaitseks.

«Tavalistes tingimustes oleks Kreeka ülesandeks kaitsta EL-i välispiiri, kuid kreeklased ei suuda seda ülesannet täita,» lisas minister.

Migrandid saavad nüüdsest esitada oma varjupaigataotlused kahel transiitalal ning piiritara ületamisel on kriminaalõiguslikud tagajärjed, lausus Szijjártó.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles