Esimesed põgenikebussid jõudsid Horvaatiast Sloveeniasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased Makedoonia põgenikelaagris vaatamas Balkani poolsaare kaardilt potentsiaalseid transiitteid Euroopa Liidu maadesse.
Pagulased Makedoonia põgenikelaagris vaatamas Balkani poolsaare kaardilt potentsiaalseid transiitteid Euroopa Liidu maadesse. Foto: SCANPIX

Täna jõudsid Sloveeniasse esimesed bussid põgenikega Horvaatiast, kes on sunnitud kasutama Lääne-Euroopasse jõudmiseks seda teed, kuna Ungari sulges oma piiri Horvaatiaga.

Petišovci piiripunktis viibiv AFP korrespondent ütles, et Sloveeniasse sisenes kuus bussi. Kolm neist jätkas sõitu registreerimiskeskuse poole, ülejäänud kolme reisijad tulid maha, et end Petišovcis registreerida.

Sloveenia peatas eile raudteeühenduse Horvaatiaga kartuses, et suur hulk migrante suunatakse pärast Ungari teadet Horvaatia piiri sulgemisest just sellesse Balkani väikeriiki.

Ungari valitsus andis täna varahommikul teada, et piir Horvaatiaga on illegaalsetele migrantidele suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles