Läti ehitab Vene piirile 90 kilomeetrit tara

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored läti mehed protesteerimas vastuolulise Vene-Läti piirilepingu vastu selle aasta veebruaris Läti parlamendihoone ees Riias.
Noored läti mehed protesteerimas vastuolulise Vene-Läti piirilepingu vastu selle aasta veebruaris Läti parlamendihoone ees Riias. Foto: SCANPIX

Läti püstitab idapiiri väljaehitamise projekti raames Vene piirile 90 kilomeetrit tara, ütles siseminister Rihards Kozlovskis BNS-ile.

Kavas on kombineerida tarastatud lõigud Läti-Vene piiri videovalve- ja andurisüsteemiga, täpsustas ta.

«Selle eesmärk ei ole ehitada Venemaa ja Läti vahele Suurt Hiina müüri, vaid piirata ebaseaduslikke piiriületusi.»

Kozlovskis seletas, et sellistel juhtudel nagu hiljuti, kui Venemaalt tuli üle piiri 10 vietnamlast, on tähtis, et juhtum oleks salvestatud ja kontrollitav ning Venemaa oleks sunnitud piiriületajad tagasi võtma.

«Vene piirivalvurid ei ole enam nii koostööaltid kui vanasti,» tõdes minister.

Piirivalvet tõhustades aitab Läti kaitsta ka teisi Euroopa Liidu riike, sest on selge, et ükski siin kinni peetud inimestest ei kavatse Lätisse jääda.

90-kilomeetrine tara on osa riigi idapiiri uuenduskuurist. Valitsus on eraldanud sel aastal piiriprojektile 500 000 eurot ja järgmiseks aastaks on ette nähtud üle kolme miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles