Merkel peab Türgis kõnelusi põgenikeküsimuse üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kansler Angela Merkel ja Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.
Saksamaa kansler Angela Merkel ja Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel saabub täna põgenikekriisi küsimust arutama Türki Istanbuli, kus kohtub president Recep Tayyip Erdoğani ja peaminister Ahmet Davutoğluga.

Kantsler rõhutas neljapäeval Türgi võtmerolli põgenikekriisi ohjeldamisel.

«Kahtlemata etendab Türgi võtmerolli selles küsimuses,» sest seal paikneb peaaegu kaks miljonit Süüria põgenikku ning on Euroopasse tulevate migrantide jaoks oluline transiitriik.

Merkel ja teised ministrid mõistsid hukka eile Kölnis linnapeavalimistel kandideeriva Henriette Rekeri pussitamise, mis politsei sõnul oli rassismist motiveeritud ja seotud Euroopa põgenikekriisiga.

Eile hommikul pussitas 44-aastane mees Rekerit kaela. Reker vastutab põgenike juhtimise eest linnas, ütles ründaja meelsust edastanud kõrge politseiametnik Wolfgang Albers avalduses. Lisaks andis Albers mõista, et tegemist oli poliitilise aktiga. Teise politseiametniku sõnul oli rünnak motiveeritud rassismist.

Sel aastal Lähis-Idast ning Aafrikast Euroopasse saabunud migrantide hulk ulatub üle 630 000 ning suurem osa neist on suundunud Saksamaale.

Eile uppus Türgi ranniku lähistel 12 Kreekasse Lesbose saarele jõuda üritanud põgenikku.

Türgis viibib hetkel umbes kaks ja pool miljonit Süüria põgenikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles