NATO suurõppusel korraldati Portugali rannikule dessant

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp.
NATO lipp. Foto: SCANPIX

USA merejalaväelased ja teised NATO sõdurid sooritasid teisipäeval alliansi suurõppuse Trident Juncture raames meredessandi Portugali rannikule, kirjutas BNS.

Esmaspäeval alanud ja novembri lõpuni kestev Trident Juncture on NATO viimase 13 aasta suurim õppus, millel osaleb 36 000 sõdurit 30 riigist, üle 200 lennuki ja 60 laeva ja allveelaeva.

Ühendriikide sõjaväe transpordilaevalt USS Arlington väljunud amfiibsõiduk toimetas Portugali pealinnast Lissabonist 60 kilomeetrit lõunas randa USA ja Portugali merejalaväelased ja soomusmasinad, nende kohal tiirutasid USA mereväekopterid.

Manöövri stsenaariumi kohaselt siirdas NATO jõudu korra taastamiseks abi palunud sõbraliku riigi toetuseks.

Korraldajate ja analüütikute sõnul on õppuse eesmärk saata sõnum, et NATOl on jõudu heidutada potentsiaalseid ründajaid ning allianss ei ole Venemaa tegevusest hoolimata oma idapiiril unustanud ka oma lõunatiiba.

Trident Juncture saadab sõnumi alliansi tugevusest ja sellest, et me kavatseme üksteise eest hoolt kanda, ütles USA viitseadmiral Roy Kitchener uudisteagentuurile AP.

Trident Juncture'i eesmärk on näidata, et NATO on endiselt võimeline panema rünnaku heidutamiseks välja suurt sõjalist jõudu, ütles Saksa Marshalli Fondi analüütik Bruno Lete. Sümbolism on väga oluline, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles