Migrantidega vägivallatsenud Ungari naisoperaator kavatseb Süüria põgeniku ja Facebooki kohtusse anda

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Last kandnud mees, kellele operaator jala taha pani.
Last kandnud mees, kellele operaator jala taha pani. Foto: MARKO DJURICA/REUTERS

Septembris skandaali sattunud Ungari naisoperaator Petra Laszlo, kes kasutas politsei eest põgenevate migrantide vastu vägivalda, ütles intervjuus Vene ajalehele, et kavatseb kohtusse anda nii Facebooki kui ka põgeniku, kellele ta jala taha pani.

Sündmus leidis aset 8. septembril Serbia piiri lähedal Roszke küla juures, kui suur hulk riiki saabunud migrante üritas korrakaitsjate eest põgeneda. Telekanali N1TV operaator Petra Laszlo jäi kaamerate ette, kui ta lõi ühte põgenevat tüdrukut ning pani jala ette oma last süles kandvale mehele, kes seejärel kukkus. 

Pärast intsidenti naine vallandati ning Ungari prokuratuur alustas Laszlo suhtes uurimist seoses vägivalla kasutamisega migrantide vastu.

Hiljem naine vabandas ja ütles, et ta ei ole südametu rassist, vaid sattus paanikasse kui nägi, et politsei ei suuda migrante kinni pidada.

Sellegipoolest kavatseb ta nüüd kohtusse kaevata Facebooki, aga ka mehe, kellele ta ise jala taha pani, vahendas nydailynews.com Vene ajalehte Izvestia.

Ta selgitas lehele, et plaanib Facebooki kohtusse anda põhjusel, et sotsiaalvõrgustik kustutas väidetavalt grupid, kus avaldati talle toetust, ent jättis alles leheküljed, kus teda ähvardati. Tema sõnul võttis ta ka Facebookiga ühendust, kuid ei saanud vastust.

Samuti tahab ta kohtusse anda Süüria põgeniku, 52-aastase Osama Abdul Mohseni, kellele ta jala taha pani ja kes seejärel oma lapse peale kukkus. Hetkel töötab mees Hispaanias jalgpallitreenerina. Laszlo sõnul muutis mees menetluse käigus oma tunnistust ja see on ka põhjus, miks ta ei taha asja niisama jätta.

«Ta muutis oma tunnistust, sest esialgu süüdistas ta politseid,» ütles Laszlo.

Naine lisas, et pärast klipi avalikustamist «on tema elu katki» ning ta kavatseb pärast kohtumenetlust kolida Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles