FBI: USA-st IS-iga liitumiseks lahkuvate inimeste arv on languses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI direktor James Comey.
FBI direktor James Comey. Foto: SCANPIX

Äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) liituda üritavate inimeste arv Ühendriikides on langenud, ütles täna USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) juht James Comey kongressile.

Comey rõhutas, et langustrendi põhjusel võib olla mitu selgitust, kaasa arvatud võimalus, et vastvärvatud inimeste lahkumist USA-st ei suudeta tuvastada.

«Viimastel kuudel oleme näinud, et ISIL-iga liitumist Süürias katsetab üha vähem inimesi,» lausus Comey esindajatekoja sisejulgeolekukomitee ees, kasutades IS-i varasemat nimekuju Iraagi ja Levandi Islamiriik.

«Viimase kolme ja poole kuu jooksul on selliseid üritajaid olnud kuus. Kõikidel varasematel kuudel oli vastav näitaja üheksa.»

Comey sõnul ei osanud ta langusest midagi kindlat järeldada. «Üheks võimaluseks on see, et me ei näe seda (inimeste lahkumist - toim) selliselt, nagu ta on senini toimunud, ning inimesed lahkuvad ikkagi.»

Samas on võimalik, et tulemust annavad püüdlused inimesi kinni pidada ja karistada või koostöö Türgi ja teiste riikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles