USA kritiseeris Moskvat Assadi-visiidi eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte just sagedasti pildile püütav Süüria president Bashar al-Assad üleeile Moskvas Vene riigipea Vladimir Putiniga kohtumas.
Mitte just sagedasti pildile püütav Süüria president Bashar al-Assad üleeile Moskvas Vene riigipea Vladimir Putiniga kohtumas. Foto: SCANPIX

Valge Maja kritiseeris jõuliselt Venemaad punase vaiba lahtirullimise eest eile riiki külastanud Süüria presidendile Bashar al-Assadile ning süüdistas Moskvat edusammude tõkestamises Süüria poliitilise ülemineku asjus.

Assad kohtus üleeile Moskvas Vene presidendi Vladimir Putiniga ning tänas teda õhulöökide sooritamise eest oma oponentidele Süürias.

Valge Maja asepressiesindaja Eric Schultzi sõnul on USA hinnangul on punase vaiba lahtirullimine Assadile, kes on kasutanud omaenda rahva vastu keemiarelvi, vastuolus Venemaa välja kuulutatud eesmärgiga Süüria poliitilise ülemineku asjus.

Moskva tegevused Süürias on edasiliikumist segavad, lisas ta.

Venemaa sõnul ründavad nende sõjalennukid Süürias äärmusrühmitust Islamiriik ja teisi, keda Moskva nimetab terroristideks.

Süüria mässulised ja Lääs süüdistavad Moskvat püüdlustes hoida Assad võimul ning mõõduka ja islamistliku opositsiooni ründamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles