Rootsis ründas mõõgaga relvastatud mees kooli, viis inimest sai viga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trollhättani kool, kus rünnak toimus.
Trollhättani kool, kus rünnak toimus. Foto: SCANPIX
  • Trollättani kooli õpetaja suri saadud vigastustesse.
  • Üks raskelt haavatud laps on haiglas, teine suri.
  • Ründaja suri haiglas.
  • Mõõgaga relvastatud olnud mehe motiiv on teadmata.

Rootsis Trollhättanis ründas mõõgaga relvastatud mees kooli, vähemalt viis inimest sai haavata, kaks ohvrit hukkusid ja ründaja suri haiglas.

Politsei pressiesindaja Thord Haraldsson ütles, et Rootsi edelaosas Trollhättani linna koolis mõõgaga kaks inimest tapnud mees suri haiglas, kirjutas BNS.

Politsei tulistas varem Trollhättani koolis klassist klassi liikunud ja uksi avanud inimesi rünnanud meest, kes viidi haiglasse operatsioonile.

Tervishoiuametnike sõnul suri üks kooli õpetajatest saadud vigastustesse kohapeal, kaks raskelt haavata saanud õpilast toimetati haiglasse, kus üks neist suri.

Viga saanud õpilaste vanus on 11 ja 15 aastat, ütlesid ametnikud.

Politsei sõnul oli ründajal mitu külmrelva. Korrakaitsjad tulistasid isiku suunas kaks korda, teine laskudest tabas sihtmärki. Politseile anti toimuvast teada kell 10.10 kohaliku aja järgi ning nüüdseks on nad ründaja isiku kindlaks tehtud. Võimud pole siiski tema isiku kohta peale soo mingit infot välja andnud ning teadmata on ka motiiv.

Nüüdseks on teada, et mõrvar kandis Star Warsi maski ja see pani koolilapsi algul arvama, et tegu on naljaga või Halloween’i kostüümiga.

Rootsi uudisteagentuur TT sõnul valitseb koolis suur segadus ning õpilastel ja õpetajatel on palutud sealt lahkuda. Piirkonda on kohale toodud suur hulk politseinikke ja kiirabi.

Üks teismeline rääkis väljaandele The Local sellest hetkest, mil ta aru sai, mis koolis toimub. «Olime klassis, kui ühe mu klassikaaslase õde helistas talle ja hoiatas, et koolis liigub ringi mõrvar. Panime selle peale oma klassiruumi ukse lukku, kuid meie õpetaja oli siis jätkuvalt väljas koridoris.»

«Me tahtsime teda hoiatada, nii et mõned meist läksid välja. Siis nägin mõrvarit, tal oli mask peas ja mõõk käes. Meie õpetaja sai löögiga pihta,» lisas õpilane.

«Siis hakkas mõrvar mind taga ajama ja ma jooksin klassi. Kui ma poleks nii kiiresti minema tormanud, oleks ta mu tapnud. Ma tunnen siiamaani suurt hirmu. Kõik tunnevad siin hirmu,» rääkis ta.

Kohaliku ajalehe TTELA fotograaf Stefan Benhage sõnul valitses sündmuskohal rünnaku järel täielik kaos, mida iseloomustas üldine segadus ja nutvad õpilased. Koolis õpib ligi 400 6-15 aastast last.

«Meil on hulk vigastatuid,» ütles kohalik politseinik Stefan Gustafsson TT-le. «Mis täpselt juhtus, seda praegu ei tea.»

Anonüümseks jääda soovinud allikas kohalikust haiglast teatas TT-le, et kell 11.45 suri üks ohver saadud vigastustesse. Uudisteagentuuri teatel said koolis viga kuus inimest, sh ründaja.

Ühe politseiallikas oli täna kell 11 öelnud, et kahtlusalune tapeti, kuid Rootsi päevalehe Dagens Nyheteri sõnul teatasid haiglaallikad neile, et mees on elus. Teadet mehe haiglas viibimisest kinnitas ka Lääne-Götamaa regionaalhaigla.

Trollhättani linn asub Rootsi edelaosas ja seal elab umbes 57 000 inimest. Sündmuspaigale läheb neljapäeval ka peaminister Stefan Löfven.

Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS
Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS
Foto: Stig Hedström/TT NEWS AGENCY
Foto: Stig Hedström/TT NEWS AGENCY
Foto: SCANPIX
Foto: Stefan Bennhage / TT-ELA/Stefan Bennhage / TT-ELA
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles