Rootsi meedia: kooliründajal olid paremäärmuslikud vaated

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trollhättan.
Trollhättan. Foto: -/AFP

Kahekümne ühe aastasel ründajal, kelle isikut ei ole avaldatud, oli veebikeskkonnas YouTube konto, kuhu ta riputas Adolf Hitlerit ja Natsi-Saksamaad ülistavat ja islami ning immigratsiooni suhtes kriitilist sisu, edastasid Rootsi väljaanded.

21-aastane ründaja sai kokkupõrkes politseiga haavata ning suri hiljem haiglas. Ta tappis Kronani põhikoolis õpetaja ning 11-aastase poisi, veel kaks viga saanud kannatajat viibivad endiselt haiglas, vahendas BBC.

Rootsi meedia andmetel oli ründaja ise pärit samast Lääne-Rootsis asuvast Trollhättani linnast. Rootsi meediasse jõudis ka foto, millel kahtlustatav ründaja poseeris enne tapatööd kooliõpilastega.

Politseiuurija Thord Haraldsson kinnitas Trollhättanis toimunud pressikonverentsil, et kahtlustatava paremäärmuslikud vaated on osa uurimisest, kuid ta kommenteerinud seda rohkem, kirjutas thelocal.se.

Uurija kinnitas ajakirjanikele, et kahtlustatava kodu läbiotsimise käigus leiti huvipakkuvaid asju.

Mõõga ja veel mitme külmrelvaga relvastatud mees tappis neljapäeval Trollhättani koolis õpetaja ja vigastas veel üht õpetajat ja kaht õpilast. Üks õpilane suri hiljem haiglas.

Ründaja suri politsei kuulitabamuse tagajärjel samuti hiljem haiglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles