Portugali president nimetas Coelho taas peaministriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedro Passos Coelho.
Pedro Passos Coelho. Foto: HUGO CORREIA/REUTERS

Portugali president tegi praegusele peaministrile Pedro Passos Coelhole neljapäeval ülesandeks moodustada uus parempoolne valitsus, seda hoolimata enamuse puudumisest parlamendis, kirjutas BNS.

«Ma olen nimetanud härra Passos Coelho peaministriks, sest ta juhib koalitsiooni, mis võitis 4. oktoobri parlamendivalimised,» ütles konservatiivist president Anibal Cavaco Silva telepöördumises.

Koalitsioon kogus valimistel 38,4 protsenti häältest ja jätkab võimul vähemusvalitsusena.

Opositsioonilised sotsialistid olid varem sel nädalal teatanud kokkuleppest enamusvalitsuse moodustamiseks teiste vasakparteidega.

Pretsedenditu vasakerakondade liit, kuhu kuuluvad mõõdukad sotsialistid, kommunistid ja radikaalne Vasakblokk, sai 230-kohalises parlamendis 122 kohta ning lubas valitsuse kiiresti võimult tõugata.

Sotsiaaldemokraatliku Partei ja Rahvapartei koalitsioonil, mis on viimase nelja aasta vältel ebapopulaarseid kärpemeetmeid rakendanud, on valitsuse moodustamiseks 10 päeva. Vasakparteid on lubanud nende programmi parlamendis läbi kukutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles