Prantsusmaal sai liiklusõnnetuses surma 42 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Bussi ja veoki laupkokkupõrkes hukkus 41 bussireisijat ja veokijuht.
  • Edela-Prantsusmaal toimunud õnnetuse põhjus pole esialgu teada.
  • Tegu on ohvriterohkeima liiklusõnnetusega Prantsusmaal alates 1982. aastast.

Prantsusmaa edelaosas Libourne´i lähedal sai täna hommikul veoki ja bussi kokkupõrkes surma vähemalt 42 inimest.

Foto: GRAPHIC NEWS

Kohalik päevaleht Le Figaro viitas kohalikele võimudele, kelle teatel on 41 ohvrit bussireisijad, surma sai ka veokijuht. Le Figaro andmetel sõitsid 49 kohalikku eakat huvireisile, kui nende buss vahetult pärast starti põrkas kokku puiduveokiga.

Prantsuse meedia teatel pääses eluga üheksa bussis viibinut. Siseministeeriumi pressiesindaja Pierre Henri-Brandet ütles uudisteagentuuri AFP vahendusel, et neli inimest on väga raskes seisundis. Kahel neist on põletushaavad ja kahel peatrauma, lisas Henri-Brandet.

Esialgsetel andmetel päästis nende elu bussijuhi tegutsemine, kellel õnnestus avada avariiväljapääs. Ka bussijuht ise pääses õnnetusest eluga, kuigi varem teatati tema hukkumisest.

Buss oli teel Petit Palais-et-Cornemps´st Landes´ piirkonda. Mõlemad veokid süttisid Eesti aja järgi kella 8.30 paiku toimunud kokkupõrke järel põlema ning mõlemast jäi järele vaid karkass.

Vaade õnnetuspaigale õhust. Nii bussist kui veokist on järele jäänud vaid karkassid. Foto: Scanpix
Vaade õnnetuspaigale õhust. Nii bussist kui veokist on järele jäänud vaid karkassid. Foto: Scanpix Foto: REUTERS TV/REUTERS

«Prantsuse valitsus on täielikult valmis sellele õudsele tragöödiale reageerima,» teatas Kreekas visiidil viibiv president François Hollande pärast õnnetust oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol.

Sündmuspaigale sõitsid nii siseminister Bernard Cazeneuve kui peaminister Manuel Valls. «See on õudne šokk – kogu Gironde´i ja Acquitaine´i piirkonnale ning Prantsusmaale,» ütles katastroofipaika külastanud Valls BBC vahendusel. «Prantsusmaa ja prantslased on täna leinas.»

Le Figaro teatel on tegu kõige ohvriterohkema liiklusõnnetusega Prantsusmaal alates 1982. aastast. Toona sai Beaune´i tragöödias surma 53 inimest, neist 44 lapsed vanuses 6-15 eluaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles