Rootsi politsei: mõrvaril oli rassistlik motiiv

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei lahkus kuriteopaigast asitõenditega
Rootsi politsei lahkus kuriteopaigast asitõenditega Foto: Reuters

Rootsi politsei kinnitas täna hommikul, et eile Trollhättani koolis mõõgaga inimesi rünnanud mehel oli kuriteoks rassistlik motiiv.

«Me käsitleme juhtunud kui vihakuritegu, võttes arvesse, kuidas kurjategija enne juhtumit käitunud ja riietunud oli,» ütles Lääne-Götalandi maakonna politsei pressiesindaja Peter Adlersson väljaandele Dagens Nyheter.

«Oleme mehe elukohast leidnud füüsilisi ja digitaalseid tõendeid selle kohta, et tegemist oli rassistliku kuriteoga,» lisas Adlersson ega soovinud öelda, mida täpselt leiti.

Kuigi politsei on kindel, et Anton Lundin-Pettersson tegutses eile üksinda, ei saa välistada, et tal poleks olnud kontakti teiste mõttekaaslastega.

Vihakuriteoks annab juhtunut alust nimetada ohvrite valik, kellest kõigil neljal oli välismaine taust. Lundin-Pettersson käis vähemalt kahes klassiruumis ning valis ohvreid selle järgi, kes olid sündinud välismaal.

Trollhättan on üks Rootsi enim segregeeritud linnu ja Kronogårdeni linnaosa, kus mõrvad toime pandi, on välisriigis sündinud inimeste arvu poolest üks suurimaid.

Trollhättani linna infojuht Peter Aspi sõnul on kool täna uurimise tõttu suletud. Ta kinnitas, et kooli personal kohtub nõupidamiseks ning õpilaste eest kantakse hoolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles