Pariisi politsei tühjendas viimase suure põgenikelaagri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Pariisi koolimaja juures.
Migrandid Pariisi koolimaja juures. Foto: SCANPIX

Politsei tõstis täna varem tühjana seisnud Pariisi koolimajast välja üle 1300 migrandi, kes olid elanud seal mitu kuud üha halvenevates tingimustes.

Sellega likvideeriti viimane suur põgenikelaager Pariisi pealinnas.

Politsei toimetas migrandid varahommikul bussidega hostelitesse ja põgenike majutuskeskustesse Pariisi ümbruses, rääkisid sündmuspaigal viibinud ajakirjanikud.

«Ma ei tea, kuhu me läheme, aga see peab olema parem kohtu kui praegune. Meil võiks olla dušš ja süüa,» ütles kahe kohvriga bussi peale läinud marokolane, kelle sõnul oli koolimajas liiga palju kaklusi.

Pariisi linnaametnike teatel viidi lagunevast hoonest minema 1308 inimest, neist 40 naised.

Evakuatsioon möödus vahejuhtumiteta, ütles Pariisi politseiülem Michel Cadot.

Esimesed asukad tekkisid mahajäetud koolimajja juuli lõpus. Esialgu oli inimesi saja ringis, kuid nende arv tõusis kiiresti üle 1000. Elanike hulgas oli sudaanlasi, afgaane ja eritrealasi.

Jean-Quarré koolimaja oli viimane suur põgenikelaager Pariisis pärast seda, kui La Chapelle'i ja Austerlitzi jaama ümbruse laagrid suvel likvideeriti.

Prantsusmaal on sel aastal varjupaigatotluse esitanud 52 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles