Rootsi kuningakoda kõmuraamatu kirjastajat kohtusse ei kaeba

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningas Carl XVI Gustaf eile ajakirjanike ees Hunnebergis, kuid toimus iga-aastane põdrajaht.
Kuningas Carl XVI Gustaf eile ajakirjanike ees Hunnebergis, kuid toimus iga-aastane põdrajaht. Foto: SCANPIX

Skandaalse raamatu tõttu meedia kõrgendatud tähelepanu alla sattunud Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ei kavatse kirjastajat kohtusse kaevata.

Kuningakoja pressiesindaja Nina Eldh rääkis ajalehele Aftonbladet, et kuningas on oma arvamuse öelnud ja seega on teema lõpetatud.

Mitmete spetsialistide hinnangul muudaks kohtusaaga skandaali veelgi hullemaks, kuna kuningas peaks hakkama siis kohtus oma eraelu lahkama.

Kuningas kommenteeris eile ilmunud raamatut «Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken» («Carl XVI Gustaf – vastumeelselt monarhiks») lühidalt. Samas kinnitas ta, et ei ole seda lugenud.
«Vestlesin perekonnaga ja kuningannaga. Me pöörame uue lehekülje ja elame edasi. Olen aru saanud, et need asjad juhtusid tükk aega tagasi,» ütles ta.

Kuningas pakkus ise välja idee korraldada Västergötlandis Hunnebergis pärast põdrajahti pressikonverents. Kõmuraamatu tõttu oli kohal 58 ajakirjanikku.

«Kuningas on tark mees. Need olid tema oma sõnad ja täpselt see, mida ta tahtis teema kohta öelda,» ütles Nina Eldh.

Kuningas loodab meedia eest rahu saada ja sõidab pühapäeval koos delegatsiooniga Hiinasse ning viibib kodumaalt eemalt terve nädala. «Ma ei ole siis nii kättesaadav kui täna,» ütles ta pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles