Poolakad valivad täna parlamenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola opositsioonipartei Seadus ja Õiglus juht Jaroslaw Kaczynski.
Poola opositsioonipartei Seadus ja Õiglus juht Jaroslaw Kaczynski. Foto: SCANPIX

Poolas toimuvad täna parlamendivalimised, kus arvamusküsitlused ennustavad võitu konservatiivsele opositsioonierakonnale Seadus ja Õiglus (PiS).

Viimased arvamusküsitlused ennustasid ekspeaminister Jarosław Kaczyński juhitava PiSi toetuseks kuni 40 protsenti. Populaarsuselt teine oli uuringute järgi valitsev Kodanikeplatvorm (PO) kuni 28 protsendiga. Kolmas on punkmuusikuna tuntud Paweł Kukizi seni parlamendis esindamata erakond Kukiz´15, mida peetakse ka PiSi arvatavaks valitsuspartneriks.

PiSi peaministrikandidaat on kevadel presidendiks tõusnud Andrzej Duda kampaaniajuht Beata Szydło. PO peaministrikandidaat aga praegune valitsusjuht Ewa Kopacz. Lisaks neile on veel kolmaski naispeaministrikandidaat – vasakpoolsed (ZL) toetavad Barbara Nowacka kandidatuuri.

Valimisjaoskonnad avati Eesti aja järgi kell seitse hommikul ning suletakse üheksa õhtul, mil oodatakse ka esimesi lävepakuküsitluste tulemusi. Lõplikke tulemusi pole oodata enne esmaspäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles