Mariupolis jäid valimisjaoskonnad suletuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipp
Ukraina lipp Foto: SCANPIX

Täna toimuvad Ukrainas kohalikud valimised, kuid jaoskonnad Ida-Ukrainas Mariupoli sadamalinnas jäid hommikul suletuks.

«Valimisjaoskondi Mariupolis ei avatud, sest hääletussedelid ei olnud jaoskondade jaoks valmis,» ütles kohaliku valimiskomisjoni liige Natalja Katštši. «Valimised tuleb edasi lükata, sest osade sedelitega oli tõsiseid probleeme.» Katštši ei täpsustanud, milles probleemid seisnevad.

Ka Mariupolis viibiv uudisteagentuuri AFP reporter kinnitas, et jaoskondade uksed olid hommikul suletud.

Teadaolevalt keeldus Mariupoli valimiskomisjon vastu võtmast katkiseid ja ebatäpseid hääletussedeleid. Ettepaneku valimised Mariupolis edasi lükata olevat teinud Petro Porošenko Blokk. Partei on teinud ettepaneku korraldada valimised linnas 15. novembril, mil toimuvad ka linnapeavalimised.

Valimisjaoskonnad avati kell kaheksa ning suletakse 12 tundi hiljem. Kohalikud valimised ei toimu aga okupeeritud Krimmis ja Ida-Ukrainas Donetski ja Luganski oblasti piirkondades, mis on separatistide valduses.

Separatistid on lubanud oma kontrolli all olevatel aladel korraldada valimised järgmisel aastal, kuigi algselt sooviti seda teha oktoobris ja novembris.

Veebruaris sõlmitud Minski relvarahulepe näeb ette kohalike valimiste korraldamist Donbassi separatistide kontrollitud aladel veel sel aastal. Ka Kiiev on seda lubanud, kuid kindlat aega pole määratud ning president Petro Porošenko sõnul tuleb selleks muuta valimisseadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles