Lõuna-Korea merevägi tulistas Põhja-Korea laeva suunas hoiatuslaske

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea sõjalaevad Yeonpyeongi saarel lähistel Kollasel merel. Foto on tehtud märtsis 2011.
Lõuna-Korea sõjalaevad Yeonpyeongi saarel lähistel Kollasel merel. Foto on tehtud märtsis 2011. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea merevägi tulistas eile viis hoiatuslasku riigi vetesse tunginud Põhja-Korea laeva suunas, teatas Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap.

Yonhapi teatel toimus intsident pärast seda, kui Põhja-Korea patrull-laev oli ületanud kahe Korea vahelise de facto merepiiri ning tunginud Lõuna-Korea vetesse. Lõuna-Korea kaitseministeeriumi teatel Põhja-Korea alus vastutuld ei avanud ning naasis Põhja-Korea vetesse.

Põhja-Korea riikliku uudisteagentuuri KCNA teatel nimetas Pyongyang tulistamist tõsiseks provokatsiooniks. Samuti teatas KCNA, et Põhja-Korea laev oli rutiinsel operatsioonil.

Vaidlusalune merepiir on kahe Korea vahelistes suhetes konfliktiallikaks. Põhja-Korea ei tunnusta 1953. aastal relvarahuga lõppenud Korea sõja järel ÜRO määratud merepiiri ning on aastaid ähvardanud võtta kasutusele sõjalised meetmed «õige piiri» kaitseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles