Otselennuühendus Ukraina ja Venemaa vahel katkes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lennufirma Aeroflot lennuk
Vene lennufirma Aeroflot lennuk Foto: SCANPIX

Tänasest ei toimi otselennuühendus Ukraina ja Venemaa vahel, kuna kaks riiki sulgesid vastastikku oma lennuruumi.

Keeld tähendab, et alates tänasest peavad lennureisijad Ukrainast Venemaale või Venemaalt Ukrainasse reisimiseks kasutama pikemat ja kallimat teed läbi kolmandate riikide, näiteks tehes vahepeatuse Moldovas, Valgevenes, Gruusias või Baltikumis või kasutama lennuki asemel reisimiseks rongi.

«Ma ei arvanud kunagi, et see nii lõpeb,» ütles moskvalane Aleksandr Mihhailin, kui ta oli eile öösel Kiievi lennujaama jõudnud. 30-aastane IT-spetsialist oli üks viimastest reisijatest, kes sai otselennuga Moskvast Kiievisse.

«Mõistagi teeb see elu keerulisemaks,» ütles Mihhailin. «Need olid kõige odavamad ja mugavamad piletid.»

Ukraina president Petro Porošenko teatas 16. septembril, et Kiiev keelab Vene reisilennukitel Ukrainas maandumise, põhjendades seda Krimmi annekteerimisega Venemaa poolt. Oktoobris teatas Venemaa, et kehtestab sarnase keelu ka Ukraina lennukitele. Läbirääkimised tüli lahendada lõppesid reedel tulemusteta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles