EL lubab Balkanile saabuvate migrantide jaoks veel 100 000 majutuskohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Sloveenias Rigonce´is
Põgenikud Sloveenias Rigonce´is Foto: SCANPIX

Euroopa Liit avab Balkanil migrantide jaoks veel 100 000 majutuskohta.

Sellise otsuse langetas Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri poolt Brüsselis kokku kutsutud põgeniketeemaline erinõupidamine, edastab AFP.

Nõupidamisel osales ELi riikide ja Balkani maade riigijuhte.

Otsuse kohaselt saab Kreeka juurde 50 000 põgenike majutuskohta ning sama palju tuleb Makedooniasse ja Serbiasse.

Lähis-Ida kriisiriikidest lahkunud põgenikud liiguvad esmalt Balkani riikidesse ja sealt edasi Saksamaa ja teiste Lääne-Euroopa riikide suunas.

Juncker teatas, et erinõupidamisel lepiti kokku 17 migratsioonikriisi leevendavas abinõus. Nende seas ka asüülitaotlusele negatiivse vastuse saanute kiiremas kodumaale tagasitoimetamises, Kreeka migratsioonivõimude abistamises, Sloveenias politseinike lisamises ja riikidevahelises informatsiooni edastamise kiirendamises.

Nõupidamisest osavõtnute arvates ei tohi riigid migrante enam teisele riigile niiöelda kaela määrida.

Suur hulk sisserännanuid tekitas viimati Sloveenia ja Horvaatia vahelise diplomaatilise kriisi, kuna riigid hakkasid oma piire sulgema.

ÜRO teatel on põgenikke ootamas ees karm aeg, sest käes on sügis ja varsti on saabumas talv. Juba praegu on Kesk-Euroopas jahedamad temperatuurid ja paljudel sisserännanutel ei ole peavarju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles