Enesetaputerrorist hukkas mošees 50 palvetajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mošee plahvatuses vigastatuid viiakse haiglasse.
Mošee plahvatuses vigastatuid viiakse haiglasse. Foto: SCANPIX

Pakistani põhjaosas Darra Adam Kheli piirkonnas Akhurwalli asulas 140 km kaugusel Islamabadis sisenes enesetaputerrorist täna põhipalvuse ajal inimesi täis mošeesse ja lasi end õhku.

Plahvatuse tagajärjel langes mošee katus sisse ning surma sai vähemalt 50 inimest, nende hulgas oli 11 last. Vigastada sai üle 100 inimese, vahendab AFP.

Kuigi rünnaku eest ükski äärmusrühmitus veel vastutust enda peale pole võtnud, süüdistasid kohalikud külavanemad selles Talibani. Viimase kolme aasta jooksul on toimunud rohkelt rünnakuid valitsust pooldavate sõjaväelaste ja ka tsiviilisikute vastu.

Hukkunute arv võib veel kasvada.

Enesetaputerrorist sisenes mošeesse tagaukse kaudu põhipalvuse ajal.

Kohalikud elanikud asusid kiirelt pärast plahvatust haudasid kaevamas, et surnud moslemite traditsioonide kohaselt enne päikeseloojangut matta.

Viimati toimus nii ohvriterohke rünnak 3. septembril, kui enesetaputerrorist tappis 60 inimest Quetta linnas riigi kaguosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles