UNHCR on kindel Läti valmisolekus põgenikke vastu võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikejõgi voolab üle Sloveenia põldude. Foto on tehtud eile.
Põgenikejõgi voolab üle Sloveenia põldude. Foto on tehtud eile. Foto: SCANPIX

ÜRO pagulasamet UNHCR usub, et Läti on valmis võtma vastu põgenikke ja osalema Euroopa Liidu reageerimises praegusele rändekriisile, ütles UNHCR esindaja Karolina Lindholm Billing täna usutluses Läti riigiraadiole.

Billingi sõnul eelnesid EL-i rändekriisi puudutavatele otsustele liikmesmaade pingelised debatid selle üle, kuidas olukorraga toime tulla. Liikmesmaad väljendasid erinevaid kartusi ja seisukohti ning tunnistasid, et praegune olukord on seotud hulgaliste väljakutsetega, lisas Billing.

«Osa riike ei pea olema väga mures, kuna neil on põgenike vastuvõtmisel suuri kogemusi ja neil on juba loodud asüülisüsteem ja põgenike lõimumisprogrammid. Teised riigid, näiteks Läti, kus nii suure hulga põgenike vastuvõtmise kogemus puudub, on mures oma võime pärast põgenikke inimlikult ja väärikalt vastu võtta ja lõimida,» ütles Billing.

UNHCR-i esindaja sõnul on Läti rajanud hea asüülisüsteemi, kuid riigi lõimimisprogramm on vähem arenenud ning vajalik on tihedam koostöö riigivõimu ja lõimimisega tegelevate vabaühenduste vahel.

Läti valitsus ja seimi Euroopa asjade komisjon toetavad Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Juncker plaani rändekriisi lahendamiseks, millega Lätil tuleb vastu võtta 776 varjupaigataotlejat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles