Kreml rõhutab isamaalise kasvatuse tähtsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Ivanov.
Sergei Ivanov. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vene presidendi personaliülem Sergei Ivanov on veendunud vajaduses töötada välja isamaalise kasvatuse süsteem.

«Me vajame selget ja ühiskonnale vastuvõetavat isamaalise kasvatuse süsteemi, millel oleks sisukas haridusprogramm ning algatusvõimelised, innukad, asjatundlikud ja osavad läbiviijad,» teatas Ivanov esimese ülevenemaalise isamaaliste klubide ja seltsingute juhtide seminari avamisel.

Ta luges kokkutulnutele ette ka president Vladimir Putini tervituse.

«Kõiki teid ühendab ind ja püüdlus, siiras kodumaaarmastus, isiklik vastutus Venemaa ajaloo kangelaslike lehekülgede mälestuse säilitamise eest,» pöördus riigipea isamaaliste seltsingute juhtide poole.

Putini hinnangul «vajab riik ja ühiskond tänapäeval korraldavat, valgustavat, tõeliselt innustunud tööd, sel on tohutu osa kasvavas põlvkonnas kodanikutunde ja isamaa teenimise tarviduse kasvatamisel.»

Ivanov arvestas, et kokkutulekul seavad isamaaliste seltsingute juhid edaspidiseks tööks «selged, sisukad sihtmärgid, ühtsed lähenemisviisid ja haridusprogrammide metoodika.»

«Jutt pole mingitest raamidest või mallidest,» rõhutas Kremli esindaja. Tema sõnutsi on isamaalised ühendused rangelt vabatahtlikud, «nagu vene keeles öeldakse - hinge järgi».

«Kuid see seab töökorraldusele erilised nõuded, võltsile ja formaalsele ei tohi seal kohta olla,» lausus Ivanov.

Isamaalised ühendused on Venemaal olemas juba mitu aastakümmet, kuid ülevenemaaline isamaaliste klubide ja seltsingute juhtide seminar korraldati esmakordselt. Sinna saabus 77 regioonist 650 aktivisti. Praegu on Venemaal 22 000 mitmesuguse suunitlusega isamaalist seltsingut, viis ja pool tuhat neist on sõjalise kallakuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles