Ukraina separatistid saatsid välja kaks OSCE vaatlejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ukraina venemeelsed separatistid teatasid esmaspäeval kahe Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatleja väljasaatmisest Luganski oblastist, OSCE eitas teadet.

«Palusime eelmisel nädalal kahel OSCE vaatlejal lahkuda,» ütles isehakanud Luganski rahvavabariigi tundmatuks jääda soovinud kõrge ametnik.

Vene uudisteagentuurid tsiteerisid varem Luganski isehakanud võimude esindajat Vassili Nikitinit, kelle sõnul «rikkusid» vaatlejad Minski leppeid.

OSCE erivaatlusmissiooni (SMM) asejuht Alexander Hug kinnitas esmaspäeval, et ühtki organisatsiooni vaatlejat ei ole Luganskist välja saadetud. SMM ei saa «süüdistusi kinnitada ning vaatlusmissioon ei ole Minski leppeid allkirjastanud».

Hugi sõnul tegutseb SMM Luganskis OSCE alaliselt nõukogult 2014. aasta märtsis saadud mandaadi alusel.

OSCE jälgib Ida-Ukrainas algselt mullu septembris sõlmitud ning tänavu veebruaris üle kinnitatud Minski relvarahulepete täitmist ning koordineerib aeg-ajalt konsultatsioone Kiievi, Moskva ja separatistide vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles