Türgi peaminister: kas ma näen välja nagu Islamiriigi toetaja?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmet Davutoğlu.
Ahmet Davutoğlu. Foto: AP/Scanpix

Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu rõhutas, et tema nägemus islamist on radikaalselt erinev terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) omast ning et vahet võib juba tema näost välja lugeda.

«Vaadake mind, vaadake mu nägu. Kas mul on kellegi nägu, kes võiks toetada Islamiriiki?» küsis Davutoğlu vastuseks mõnede opositsioonipoliitikute väidetele, nagu oleks tema valitsus aidanud islamiste kaitsta.

«Islam, mida me esindame, on ISISe täpne vastand. Ning see on just seda tüüpi islam, mis ISISe hävitab,» lausus peaminister ühes Istanbuli kohvikus kohtumiselt noortega eetrisse lastud teleülekandes. Ta lisas, et lisaks turvameetmetele vajab võitlus Islamiriigi vastu ka ideoloogilist dimensiooni.

«Just nii, nagu me ei tohi teha liiga meie kurdi kodanike identiteedile, kui üritame Kurdistani Töölispartei (kurdide iseseisvuse nimel sõdiv terroriorganisatsioon) vastu võidelda ja kurde enda poole saada – samamoodi peame olema ettevaatlikud, et mitte süüdistada või solvata ISISe vastu sõdides islami religiooni,» ütles Davutoğlu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles