Pildid ja video: Ukrainas arreteeriti «Chewbacca»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukrainas Odessas arreteeriti möödunud pühapäeval, kui seal olid valimised, «Tähesõdade» filmitegelaseks Chewbaccaks riietunud isik.

Uudisteagentuuri Reuters teatel rikkus «Chewbacca» seadust, kuna ta püüdis valijaid mõjutada ega olnud nõus näitama politseile isikut tõendavat dokumenti.

Ukraina väikese internetipartei kandidaat oli «Darth Vader», kelle saatjaskonda kuulusid «Chewbacca» ja Impeeriumi üksus.

«Chewbacca» arreteerimisest tehti amatöörvideo, mis jõudis internetti. Politsei küsib filmitegelaseks riietunud isikult dokumente, kuid mees ei taha korrakaitsjatele alluda.

Videolt paistab, et sel korral ei ole «jõud» temaga, sest nelja politseiniku koostöös pannakse talle käerauad ja ta viiakse politseiautosse.

Ukraina väljaannete teatel karistati seda isikut rahatrahviga ning lasti hiljem vabaks.

Ta sõnas ajakirjanikele, et ei saa maksta trahvisummat, kuna «galaktikatevahelisel pangal» ei ole Maal esindust.

Ukrainas on juba mõnda aega nähtud poliitiliste sündmuste ümber «Tähesõja» filmidest tuntud tegelasi.

Möödunud aastal soovis «Darth Vader» saada Ukraina presidendikandidaadiks, kuid teda ei lubatud oma kandiatuuri esitada. Ta kandideeris hiljem ka parlamendivalimistel, kuid sama edutult.

Ukrainas vahetati möödunud nädalal Vladimir Lenini kuju välja Darth Vaderi kuju vastu, kuna siis jõustus nõukogude monumentide keelamise seadus.

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejad peavad Ukraina nüüdseid valimisi demokraatlikeks ning need toimusid kõikjal Ukraina valitsuse kontrolli all olevatel aladel.

Välja arvatud Kagu-Ukrainas Mariupolis, kus president Petro Porošenko toetajad ja venemeelsed süüdistasid üksteist «räpases mängus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles