Vene propagandakanali riigikiitmise üleskutse võttis teise pöörde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooniaktivist Lev Dmitrejev postitas pildi allkirjaga: siin riigis oskavad inimesed ökoloogiliselt puhastes linnades tsiviliseeritud kombel lõõgastuda.
Opositsiooniaktivist Lev Dmitrejev postitas pildi allkirjaga: siin riigis oskavad inimesed ökoloogiliselt puhastes linnades tsiviliseeritud kombel lõõgastuda. Foto: https://twitter.com/vint_67

Varsti toimub Venemaal rahvusliku ühtsuse päev ja propaganda üks esiruuporeid, riiklik uudisteagentuur Rossija Segodnja algatas sotsiaalmeediakampaania, mille eesmärgiks oli ilmselt kokku koguda pilte rõõmsatest hetkedest üle kogu suure Venemaa.

Asjad aga päris nii ei läinud, nagu kavatseti, kirjutab Raadio Vaba Euroopa.  

4. novembril tähistatava püha puhul palus Rossija Segodnja sotsiaalmeedia kasutajatel postitada geolokatsiooniga fotosid, mille juures on #здесьхорошо (#siinonhea) ja põhjendus, miks just seal hea on.

Ärksad vene inimesed sellist üleskutset maha ei maganud.

Näiteks postitas üks kasutaja pildi sellest, kuidas võimud 2012. aasta mais Bolotnaja väljakul valitsusvastasel meeleavaldusel protestijad maha suruvad.

Teised kasutajad jagasid Twitteris pilte Venemaast kui õitsvast riigist – see, mis küll õitseb, on paraku korruptsioon. Vasakul pildil on Putiniga lähedastes suhetes olevate vendade Rotenbergide kodud, paremal aga Vene Raudteest minema saadetud Vladimir Jakunin.

Üks sotsiaalmeediakasutaja on aga hoopis välja toonud Vene tervishoiusüsteemi seisu. Pildil on Maina ringkonnahaigla Uljanovski oblastis.

Opositsiooniaktivist Lev Dmitrejev võttis samuti kampaaniast osa ja postitas pildi allkirjaga: siin riigis oskavad inimesed ökoloogiliselt puhastes linnades kultuursel kombel lõõgastuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles