Boliivia: sööge sea- ja veiseliha asemel laamaliha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laamad
Laamad Foto: SCANPIX

Boliivia tervishoiuametnikud soovitasid neil, kellele Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) raport töödeldud liha kahjulikkuse kohta muret teeb, süüa laamaliha.

Boliivia tervishoiuministeerium teatel sisaldab laamaliha palju vajalikke valke ja vähe rasva, edastab AFP.

«Laamaliha võib olla asendus sea- ja veiselihale ning neist valmistatud lihatoodetele. Samas ei tasu laamaliha üle tarbida, sest nii nagu teiste toiduainete puhul, võib ka sellest tervisehäireid tekkida,» teatas tervishoiuministeeriumi toitumisvaldkonna spetsialist Vicky Aguilar.

Lõuna-Ameerika põlisasukad on kasvatanud laamasid ja söönud nende loomade liha sajandeid. Viimasel ajal on laamaliha muutunud populaarseks ka muljal maailmas ja seda pakuvad eelkõige tipprestoranid.

Wikipedia: Laama (Lama glama) on kaamellaste sugukonda kuuluv Lõuna-Ameerika imetaja, Andide indiaanlaste koduloom.

Laama on taimetoiduline mäletseja, kes suudab taluda suuri kõrgusi ja madalaid temperatuure.

Laamavillast saab valmistada tekke, rõivaid, kindaid ja peakatteid, nahast aga jalatseid. Laamarasvast saab küünlaid valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles