Boko Harami rünnakus Nigeri külale sai surma 13 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boko Harami võitlejad
Boko Harami võitlejad Foto: SCANPIX

Arvatavate islamirühmituse Boko Haram võitlejate rünnakus Nigeri kaguosa külale sai surma 13 ja viga kolm inimest, ütlesid kohalikud ametnikud kolmapäeval.

«Kolmteist inimest hukati ja kolm sai kuulihaavu,» ütles Diffa piirkonna ametnik Malam Ligari. Rünnak tehti teisipäeva õhtul Ala külale.

«See oli kiire operatsioon,» ütles Ligari. Rünnak viidi läbi õhtul kella 20 ja 22 vahel. Ründajad ületasid kanuudega Nigeri-Nigeeria piirijõe Yobe ja tulid külla jalgsi.

«Boko Harami võitlejaid tuli suurel hulgal. Nad põletasid autosid, maju, ladusid,» teatas eraraadiojaam Anfani.

Nigeerias baseeruvad islamiäärmuslased on rünnanud Diffa piirkonda veebruarist alates korduvalt. 10. juunil tapeti 38 inimest, kellest 10 olid lapsed.

Nigeeria väed vabastasid varem päeval riigi kirdeosas Boko Harami käest 338 inimest, kellest 192 olid lapsed ja 138 naised.

«Armeeüksus vabastas 338 isikut, keda hoiti kinni terroristide käes,» öeldi sõjaväe teates teisipäeval toimunud operatsioonist.

Boko Haram korraldab veriseid rünnakuid peamiselt Nigeerias, Tšaadis, Kamerunis ja Nigeris. Nigeeria ja naaberriigid moodustasid rühmituse vastu võitlemiseks sõjalise liidu. Rühmituse vägivallas on kuue aastaga hukkunud 20 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles