Kreml: enne poliitilist protsessi tuleb alistada Süüria terroristid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Peskov.
Dmitri Peskov. Foto: SCANPIX

On ebaloogiline ja vähetõotav alustada Süüria konflikti poliitilist lahendamist enne võitluse lõppu riigis tegutsevate terroristide ja äärmuslastega, teatas Kreml kolmapäeval.

«Praegu on tähtsaim ülesanne – president Putin rääkis sellest täna Saksa asekantsleri Sigmar Gabrieliga – võitlus terrorismi ja äärmusluse vastu Süürias,» ütles Kremli pressisekretär Dmitri Peskov ajakirjanikele.

Enne poliitilise protsessi alustamist tuleb terroristidele ja äärmusrühmitustele anda vähemalt käegakatsutav hoop, sõnas pressiesindaja. Pärast seda on võimalik arutada sisuliselt poliitilist lahendust, lisas ta.

«Vastupidises järjekorras tegutsemine on ebaloogiline ja vähetõotav,» lausus Peskov.

Tema sõnul on Venemaa kutsunud korraldama eelseisvat Süüria-teemalist kohtumist Viinis võimalikult laias formaadis, kaasates kõiki riike, kel on olukorrale mõju.

«Leiame, et mõnede regiooni riikide kunstlik väljajätmine protsessist on elujõulise otsuse leidmise seisukohalt võimatu,» ütles Peskov.

Vene, Ühendriikide, Saudi Araabia ja Türgi välisministrid peavad neljapäeval, 29. oktoobril Viinis Süüria-kõneluste teise vooru. Reedel võivad nendega liituda Iraani, Egiptuse, Iraagi ja Liibanoni välisministrid, ütles Vene diplomaatiline allikas kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles