Vene võimud vahistasid Ukraina kirjanduse raamatukogu juhataja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene juurdluskomitee taotleb Ukraina kirjanduse raamatukogu juhataja Natalia Šarina vahi alla võtmist, naist kahtlustatakse rahvusviha ja vaenu õhutamises, teatas Interfaxile juurdluskomitee esindaja Vladimir Markin.

«Uurijad on praeguseks valmistanud kohtu jaoks ette taotluse, et kahtlusaluse suhtes rakendataks tõkendmeetmena vahi alla võtmist,» ütles Markin.

Ta märkis, et riigieelarvelise kultuuriasutuse, Ukraina kirjanduse raamatukogu juhataja Šarina suhtes algatati kriminaalasi rahvusviha ja vaenu õhutamise ning inimväärikuse alandamise paragrahvi alusel.

Kriminaalasja algatamise põhjuseks oli äärmuslikuks tunnistatud ja kasutamiseks keelatud Dmõtro Kortšinski väljaande levitamine raamatukogu lugejate seas aastail 2011-2015.

Markin teatas, et kriminaalasja uurimise käigus otsisid uurimiskomitee töötajad koostöös operatiivteenistustega Moskvas Trifonovskaja tänaval asuva raamatukogu läbi ja võtsid ära trükitoodangut, mis kutsus üles Venemaa- ja venevastasele kihutustööle.

Raamatukogus on varem läbiotsimised toimunud 2010. aastal. Siis tuvastas politsei, et lugejate hulgas levitatakse äärmuskirjandust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles