Indoneesias tühistati vulkaanituha tõttu üle 50 lennu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vulkaan Merapi
Vulkaan Merapi Foto: SCANPIX

Rahvusvahelised lennufirmad tühistasid täna kümneid lende Indoneesiast, kuna Merapi vulkaan paiskab jätkuvalt õhku ohtralt tuhka.

Eelmisel nädalal purskama hakanud Indoneesia kõige aktiivsema vulkaani Merapi hoog ei näi raugevat, vahendab AFP. Lennufirmad katkestasid seetõttu täna 50 ja eile 36 lendu riiki ja riigist välja.

«15 lennufirmat on turvalisuse tagamiseks tühistanud 50 lendu Jakartast. Need on suuremas osas lennud, mis peatuvad Singapuris,» sõnas Soekarno-Hatta rahvusvahelise lennujaama esindaja Sudaryanto.

Jakarta lennujaam on siiski veel avatud.

Vulkaanituhk mõjutab veelgi enam lennuliiklust Yogyakartas, Solos ja Bandugis. Tuhanded reisijad ei pääse Jaava saarelt kuidagi ära.

Jakartasse peaks paari päeva pärast aga saabuma USA riigipea Barack Obama. Valge Maja kinnitas, et praeguse seisuga reis toimub. Merapi vulkaan asub 430 km kaugusel Jakartast.

Vulkaanipursete ohvrite arv võib järjekordsete pursete tõttu taas tõusta. Praegu kinnitati 117 inimese surm, kuid paljudes külades pole veel läbiotsimisi korraldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles