USA, Venemaa, Türgi ja Saudi Araabia kohtusid Süüria asjus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov, USA välisminister John Kerry, Saudi Araabia välisminister Adel al-Jubeir ja Türgi välisminister Feridun Sinirlioğlu kohtumisel.
Vene välisminister Sergei Lavrov, USA välisminister John Kerry, Saudi Araabia välisminister Adel al-Jubeir ja Türgi välisminister Feridun Sinirlioğlu kohtumisel. Foto: SCANPIX

USA, Venemaa, Türgi ja Saudi Araabia välisministrid kohtusid neljapäeval Süüria sõja asjus, et lahendada enne põhiläbirääkimisi oma erimeelsused.

USA välisminister John Kerry, Vene välisminister Sergei Lavrov, Türgi välisminister Feridun Sinirlioğlu ja Saudi Araabia välisminister Adel al-Jubeir esindavad Süüria kõneluste võtmeriike.

Kerry kinnitas Viinis enne reedeseid kriisikõnelusi veelkord USA seisukohta, et Süüria president Bashar al-Assad peab ametist lahkuma.

Kerry kohtus neljapäeva pärastlõunal mitmepoolsete Süüria kriisikõneluste eel Viinis ka oma Iraani ametivenna Javad Zarifiga, teatas välisministeerium.

Teheran osaleb esmakordselt rahvusvahelistel läbirääkimistel, mille sihiks on leida lahendus Süüria kodusõja lõpetamiseks.

Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier hoiatas, et mingeid läbimurret on asjatu reedesest kohtumisest oodata, sest eduks võib pidada juba seda, kui suudetakse üksmeelele jõuda Süüria territoriaalse terviklikkuse või üleminekuvalitsuse loomise osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles