Lõuna-Korea pakub põhjanaabritega kohtunud sugulastele psühholoogilist abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõunakorealased kokkusaamiselt bussiga lahkumas.
Lõunakorealased kokkusaamiselt bussiga lahkumas. Foto: AP/Scanpix

Lõuna-Korea Punane Rist andis teada, et pakub teraapiat ja nõustamist neile sadadele inimestele, kes võtsid osa möödunud nädalal toimunud kohtumisest oma Põhja-Koreas elavate sugulastega, keda polnud näinud üle 60 aasta.  

Üritusel Põhja-Korea Teemantmäe talvekuurordis kohtusid ligi 650 lõunakorealast – suur osa neist raugaeas – oma sugulastega, kes jäid aastail 1950-1953 toimunud Korea sõja tagajärjel põhja poole piiri. Tegu oli ajaloos alles teise säärase kohtumisega pärast mullust veebruari. Sugulased said üksteise seltsis kokku veeta 12 tundi.

Pärast toda sündmust avaldas Punane Rist, et ligi 20% osalenutest otsis abi, teatades stressist, depressioonist ja võimetusest korralikult magada. «Nii et me alustasime programmiga leevendadamaks nende kannatusi,» ütles organisatsiooni esindaja. «Käime lihtsalt neil külas nii palju, kui nad tahavad, ja kuulame nende juttu.»

Vabatahtlikest ja terapeutidest koosnev meeskond külastab igat viimasel kohtumisel osalenut ja kontrollib, kas neil on mingeid probleeme. Vajaduse korral suunatakse nad edasi psühholoogide juurde.

Sõja tagajärjel elab Korea poolsaarel miljoneid inimesi, kelle perekondi lahutab riigipiir. Kuna enamus neist on juba väga eakad, siis arvatakse, et tänavune kokkusaamine jäi neile viimaseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles