Ukraina sõjaväelaos süttinud põlengus hukkus kaks inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Ukraina idaosas asuvas Svatoves süttis neljapäeva õhtul põleng sõjaväelaos, millele järgnenud plahvatustes sai surma vähemalt kaks inimest, teatasid siseministeerium ja kohalik meedia.

Sõjaväeladu on valitsusvägede valduses, kuigi lähialasid kontrollivad venemeelsed separatistid.

«On ohvreid. Kaks inimest on surnud. Neli sõjaväelast ja neli Svatove elanikku sai viga. Neile anti kiiresti arstiabi,» ütles Ukraina relvajõudude kindralstaabi Luganski oblasti pressiesindaja Ruslan Tkatšuk.

Esialgsetel andmetel on kannatada saanud üheksa viiekorruselist, kuus neljakorruselist ja 20 kolmekorruselist maja. Kustutustöödest võtsid osa Ukraina armee tankid.

Svatoves moodustati kaitseministeeriumi, korrakaitseagentuuride, riikliku päästeteenistuse ning keskvalitsuse ja kohalike valitsuste töötajatest operatiivstaap.

Esialgseil andmeil sai põleng alguse hoone territooriumile langenud signaalraketist. Tulekahju puhkes kohaliku aja järgi kella 19.30 ajal. Laos asub muu hulgas umbes 3,5 tonni laskemoona.

Leekide eest evakueeriti Svatove haigla, hooldekodu ja internaatkooli elanikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles